قاضی مهدی حقدادی در تشریح زوایای این پرونده گفت: همزمان با وصول گزارشهایی از سوی دستگاهها و نهادهای دولتی درخصوص یک مورد گرانفروشی، بررسی موضوع در دستور کار قرار گرفت.
با بازخوانی مستندات ارائه شده مشخص شد نوکپیکان تخلفها به سوی یک واحد تولیدی نشانه رفته که در زمینه تولید محلولهای ضدعفونی و اتانول طبی ۹۶درصد فعالیت دارد. باتوجه به اینکه فروش گسترده محصولات آن هم در ایام کرونایی و بالاتر از قیمتهای مصوب و قانونی رخ داده بود، دستوری خطاب به کارشناسان اداره سازمان صمت فریمان داده شد تا هرچه سریعتر تمامی جوانب ماجرا را به دقت مورد تحقیق و بررسی قرار داده و نتیجه را با قید فوریت به حوزه دادستانی این شهرستان اعلام کنند.
مستندات گرانفروشی روی میز دادستاندادستان شهرستان فریمان بیان کرد: نمایندهای از حوزه دادستانی شهرستان فریمان و مأموران انتظامی در قالب یک گشت مشترک همراه با کارشناسان اداره صمت شهرستان نیز راهی این کارخانه شدند. با حضور مأموران در محل کارخانه، تمامی اسناد فروش موجود در واحد اداری مالی که به فروش انواع محصولات ضدعفونی از ابتدای بهمنماه ۹۸ تا ابتدای آذر ۱۴۰۰ اشاره داشت، جمعآوری و برای بررسی دقیق و تطبیق آن با مستندات موجود در اختیار کارشناسان اداره صمت شهرستان قرار گرفت.
کشف اسناد تخلف در کارخانه
دادستان شهر فریمان با اشاره به لو رفتن تخلف، گفت: وقتی کارشناسان مذکور حسابرسی ماجرا را انجام دادند معلوم شد در این بازه زمانی تخلف گرانفرشی در حدود یکمیلیاردو۱۰۰ میلیون تومان صورت گرفته است.
پس از دریافت جمعبندی و گزارش اقدامهای صورت گرفته، به کارشناسان دستور داده شد هرچه سریعتر پرونده تخلف واقع شده تنظیم و در مسیر قانونی قرار گیرد.
قاضی حقدادی به ماجرای مخفیکاری صورت گرفته در این پرونده اشاره و در این زمینه هم عنوان کرد: این تمام ماجرا نبود و چند روز بعد، از منابع اطلاعاتی مردمی گزارشی واصل شد که متولی وقت واحد تولیدی برای مخفی ماندن بخشی از اقدامهای خلاف قانون صورت گرفته، قسمت عمدهای از فاکتورهای فروش خود را با یک سیستم حسابداری و فروش جداگانه ثبت و محصولات را راهی بازار کرده است. همچنین مشخص شد اسناد این ماجرا در مشهد و در دفتر فروش این واحد تولیدی نگهداری میشود.
ازهمین رو با صدور دستورات قضایی فنی برای کشف ادله جدید، تیم کارشناسی شهرستان و مرکز استان برای بررسی ماجرا راهی دفتر فروش واقع در شهر مشهد شدند.
این مقام قضایی افزود: دفتر فروش به صورت سرزده و البته باهمکاری مدیریت فعلی مورد بازرسی قرار گرفت که در پی این اقدام حجم زیادی از فاکتورهای فروش مربوط به بازه زمانی سال ۹۸ تا۱۴۰۰ که در سیستمهای موجود در دفتر ذخیره و نگهداری میشد کشف شد و برای بررسی در اختیار کارشناسان اداره صمت شهرستان قرار گرفت.
پس از چند روز تلاش صورت گرفته در نهایت تخلف گرانفروشی در این فاکتورهای خارج از دفاتر رسمی شرکت هم مشخص شد و پرونده تخلف گرانفروشی به ارزش یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان دیگر هم تنظیم و در مسیر رسیدگی قرار گرفت.
در برخورد با سودجویان قاطع هستیم
دادستان فریمان در پایان گفت: باتوجه به اینکه موضوع فرار مالیاتی در این پرونده متصور بود، تمامی اسناد مالی استخراج شده که به گرانفروشی ۲ میلیاردو ۷۰۰ میلیون تومانی محلولهای ضدعفونی اشاره داشت به اداره دارایی شهرستان فریمان ارسال شد و کارشناسان آن اداره نیز موظف به بررسی و تشکیل پرونده فرار مالیاتی و همچنین تخلفات مربوط به حوزه مالیاتی شدند تا پس از ارائه گزارش کارشناسی با تعیین شعبه قضایی به جرایم احتمالی دیگر نیز رسیدگی و برخورد قانونی صورت پذیرد.
در پایان قاضی حقدادی بیان کرد: به هیچ وجه از ذرهای تخلف و جرایمی که ارتباط مستقیم با سفره و معیشت مردم در این شرایط تنگنای اقتصادی دارد، گذشت نخواهیم کرد و با این قشر افراد سودجو وفق قانون برخوردی قاطع خواهیم داشت.
نظر شما